De paarden


Naam: Jack Sparrow

Ras: Irish Cob

 

Het meest speciale paard ter wereld en mijn soulmate, Martje is mijn leraar maar Jack is echt mijn vriend, spiegel en therapeut. Op mijn 14e kwam mijn droom uit en mocht ik van mijn ouders zelf een paard kopen, van al mijn spaarcentjes kocht ik een net gecastreerde, geïmporteerde zwarte Tinker. Ik koos hem uit een kudde van 60 paarden, waarom? Geen idee ik wilde eigenlijk een bonte, maar opeens stond hij daar. In het begin was het totaal geen succes ik had geen ervaring met jonge semi wilde paarden, en rijden was praktisch onmogelijk. Maar ik kon hem niet weg doen, op de grond was hij al snel mijn beste vriend. Toen ik ontdekten dat wij die band, ook onder het zadel konen hebben vond ik mijn droom paard.

Naam: Martje

Ras: Fjord

 

Martje was de Fjorden pony van mijn opa, hij heeft haar gekocht op 4 jarige leeftijd en vooral mee gemend. Op Martje heb ik echt goed leren rijden, en ook heeft ze mij veel geleerd over het samenwerken tussen mens en paard (of in ons geval eigenwijs kind en eigenwijze pony). En half jaar voor mijn opa overleed heeft hij Martje op mijn naam gezet.

Namen: Sia en Rosa

Ras: Rocky Mountain horses

 

Tijdens mijn stage in Duitsland op een Rocky Mountain stoeterij vond ik het ultieme droom veulen voor mijn moeder, al snel besloot ik samen met mijn vader dit veulentje te reserveren voor mijn moeder. Maar toen ik mijn eigen hart verloor aan het vrij schuwe maar ontzettend lieve veulen Sia besloot ik om haar voor mijzelf te kopen. Rosa en Sia groeien samen op bij ons thuis in de kudde, ik hoop van hun net zo veel te leren als mijn 2 oudere paarden.

Naam: Vaiana

Ras: Konik

 

Vaiana is in april 2018 door Priscilla en 2 vriendinnen (Amy Baltus & Chella Karbodin) uit een Belgisch slachthuis gered. In totaal hebben ze 6 Konik's opgehaald die nu allemaal een huisje gevonden hebben ook Vaiana, dia haar plaats in onze kudde heeft gevonden.